30 millioner til Bokåret 2019

Det er den største satsninga på lesing siden tidlig 2000-tall. Bevilgningene skal ikke gå til administrasjon, men være søkbare og bli viktige bidrag for alle…

tsg_asm_og_den_nyansatte_prosjektlederen_liv_gulbrandsen

Det er den største satsninga på lesing siden tidlig 2000-tall. Bevilgningene skal ikke gå til administrasjon, men være søkbare og bli viktige bidrag for alle de gode formidlerne av litteratur som finnes der ute allerede.

Det er gledelig! Vi setter stor pris på statsrådens bevilgning. Vi takker også Nasjonalbiblioteket som tok initiativ til et bokår.

Direktør for Nasjonalbiblioteket Aslak Sira Myhre, innledet dagens lansering og fortalte at 2019 skal bli en feiring av boka, lesing og formidling av litteratur.

aslake_sira_myhre.jpg

– Nasjonalbiblioteket vil legge til rette for at alle bibliotek i landet skal være med på feiringen av den norske lesegleden, sier direktør for Nasjonalbiblioteket Aslak Sira Myhre.

Bokåret 2019 skal feires med minst 500 arrangementer i 500 biblioteker landet over. Liv Gulbrandsen har fått oppdraget å lede denne satsninga. Vi gratulerer!