44 sider om Knausgård i The Paris Review

Denne uken utkommer årets siste nummer av det toneangivende og sagnomsuste amerikanske litteraturtidsskriftet The Paris Review, skriver bok365.no. Denne gang er hovedfokuset på Karl Ove…

Karl Ove Knausgård. Foto: André Løyning

Denne uken utkommer årets siste nummer av det toneangivende og sagnomsuste amerikanske litteraturtidsskriftet The Paris Review, skriver bok365.no. Denne gang er hovedfokuset på Karl Ove Knausgård.

  • Les saken i sin helhet her: http://bok365.no/artikkel/44-sider-knausgard-i-paris-review/#.VJFQayuG8Sw

Det er første gang i løpet av de 60 årene tidsskriftet har eksistert at The Paris Review lager en slik «special feature» viet et enkelt forfatterskap. 
Seksjonen som er viet Knausgård starter med en samtale mellom Knausgård og James Wood, den ledende litteraturkritikeren i tidsskriftet The New Yorker. I introduksjonen til samtalen heter det at: «Min kamp markerer en revolusjon i skandinavisk fiksjon, og i USA har den generert mer litterær debatt en noe annet oversatt verk siden Robert Bolaño’s 2666.»

Videre følger et eksklusivt utdrag av Min kamp. Fjerde bok. Romanen skal utkomme 28. april 2015 i USA. Nummeret runder av med en oversettelse av Knausgårds essay «Brev fra Österlen», om Dantes inferno og depresjon.

bok365.no skriver at Karl Ove Knausgårds "Min kamp. Tredje bok" utkom denne våren i USA og Storbritannia til strålende kritikker. Boken er utpekt av en rekke kritikere som årets bokfavoritt. "Min kamp. Tredje bok" er så langt med på hele 13 «Årets beste bøker»-lister, blant annet i New York Times’ Book Review, Times Literary Suplement og The Guardian.