Andreas Wiese ny sjef på Litteraturhuset i Oslo

–  Vi er svært glade for å kunne knytte til oss Andreas Wiese som daglig leder, sier styreleder Anne Carine Tanum til nettstedet. – Wiese…

andreas_wiese

–  Vi er svært glade for å kunne knytte til oss Andreas Wiese som daglig leder, sier styreleder Anne Carine Tanum til nettstedet. – Wiese har bred kompetanse fra kulturfeltet, han kjenner huset godt og vi har stor tro på at han vil kunne utvikle huset videre som institusjon de neste årene. I tillegg har han både økonomifaglig bakgrunn og ledererfaring.

Andreas Wiese er født 1958 og har vært ansatt som journalist i Dagbladet siden 1993. Han er utdannet fra Norges Handelshøyskole og Universitetet i Bergen, med fagene økonomi og litteratur. I tillegg er han utdannet teaterregissør ved Statens Teaterhøgskole.

– Stillingen som daglig leder av Litteraturhuset er en av de mest spennende og interessante i norsk kulturliv. Jeg kommer til et veldrevet hus med svært kompetente medarbeidere. Sammen med dem gleder jeg meg til å utvikle Litteraturhuset videre, sier Andreas Wiese til bok365.no.

Wiese tiltrer i stillingen senest ved årsskiftet.