Aktuelt

Åpner for forfattersalg av e-bøker

De to forlagene åpner nå for at forfattere selv kan selge sine e-bøker via ePorten eller egne hjemmesider. I følge Bok 365 gjelder ikke avtalene…

eporten

De to forlagene åpner nå for at forfattere selv kan selge sine e-bøker via ePorten eller egne hjemmesider. I følge Bok 365 gjelder ikke avtalene salg av bøker som er i fastpris.

Med en slik avtale vil en forfatter som selger e-bøker selv sitte igjen med 53-55 % av utsalgsprisen eksklusiv mva og ePortens andel.

– Det er positivt at enkelte forfattere har presset på for å få dette til. Det er helt naturlig at forfatterne får mulighet til å selge sine egne e-bøker på samme måte som vi kan selge papirbøker og med det få en større del av bokkrona. Vi håper flere forlag følger etter og at de også går høyere enn 25 % i forhandlerrabatt til forfatterne. En økning til 30 % forhandlerrabatt til forfatterne er en billig og lønnsom investering for forlagene. Økt inntekt til forfatterne er en investering i forfatterskapet og bidrar til at nye bøker blir skrevet, sier leder i Forfatterforeningen, Sigmund Løvåsen.

 

  • Les mer hos bok365.no: http://bok365.no/artikkel/stille-oppror-ga-ny-e-avtale/#.UwzE8vl5NIk