Arbeidsopphold i Sokndal

Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst inviterer til arbeidsopphold for folk som jobber profesjonelt med billedkunst, litteratur, musikk, dans, teater, film, design eller arkitektur.

Profesjonelle utøvere fra alle kunstneriske retninger kan søke om arbeidsopphold på minimum en måned, for å jobbe med egne prosjekter. Det er mulig å søke som duo, gruppe eller som individuell kunstner.

Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst er et kunstnerstyrt og tverrfaglig møtested, lokalisert i det gamle velferdsanlegget til gruveselskapet Titania a/s i Sokndal Kommune, helt sør i Rogaland. Velferden fasiliterer for gjesteopphold, utstillinger, seminarer, konserter, produksjoner og forskning.

Sokndal er Norges største bergverkskommune med et karakteristisk fjellandskap med status som Unesco Global Geopark. Fjellet nyttes som industriell ressurs til gruvedrift og vindkraft og er samtidig en populær turistdestinasjon med interessant historie og variert natur.

Velferden er et senter som tilrettelegger for utviklingen av nye tverrfaglige samarbeid og kunstproduksjoner, og har som mål å problematisere aktuelle miljø- og sosiopolitiske tema. Med sin sentrale plassering i et postindustrielt landskap preget av 150 år med gruvedrift, er Velferden en unik plattform for å undersøke menneskets forhold til naturen fra flere ulike perspektiv.

Arbeidsoppholdet passer best til personer som vil ha fred og ro til å arbeide selvstendig med sine prosjekter. Vi krever ikke ferdige resultater, men som del av oppholdet ønsker vi at kunstnerne holder en form for selvpresentasjon. Det legges opp til at to til tre kunstnere har opphold samtidig. Gjestene må ta med det utstyret de selv trenger til sine prosjekt, og det er også nødvendig med gyldig reiseforsikring under oppholdet.

Som kunstner får du:

Gratis bolig og arbeidslokale.
Opp til NOK 3.000,- i reisestøtte mot kvitteringer.
Arbeidsrom: Som gjest får du 24 timers tilgang til festsalen i Velferden.
På Velferden er det piano, kjøkken, toaletter og et enkelt verksted.

Bolig: Boligen er en av Titanias historiske direktørboliger, tegnet av arkitektene Astrup og Helleren i 1960. Huset har en unik beliggenhet i Ingeniørbakkane i Hauge sentrum med utsikt over hele bygda. Det har tre soverom med totalt 8 sengeplasser, der alle rommene har egen utgang til felles veranda. Huset er utrustet med et flott flygel fra 1899, 2 peiser, 2 bad, bibliotek, vaskerom og internett! Hver gjest får eget soverom og deler felles fasiliteter som stue, kjøkken og bad.

Logistikk: Vi forventer at våre gjester er selvstendige under oppholdet og tar ansvar for egen transport. Vi har en elsykkel til disposisjon, og det er også elbil-lader i Direktørboligen.

Velferden ligger 5 minutter kjøretur eller 40 minutters gange fra direktørboligen. Det er mange fine turveier mellom bolig og studio, blant annet den gamle malmbanen som går helt opp til Sandbekk der Velferden ligger. Sokndal er en kystkommune, som ligger vakkert til rette mellom elver, fjellknauser og utmarksområder.

Se link for mer informasjon om området og beliggenhet: https://no.regionstavanger-ryfylke.com/se-og-gjore/byer-og-tettsteder/vaare-kommuner/sokndal

Krav til søknad:
Kort prosjektbeskrivelse om hva du har lyst å jobbe med.
CV.
Portfolio/dokumentasjon på tidligere prosjekter.
Søknaden kan inneholde nettlenker, men husk å oppgi passord dersom det kreves.

Send søknad og vedlegg samlet som en PDF-fil på max 8MB til velferdenscene@gmail.com .

1 – 3 måneders gratis opphold i perioden februar – april 2022

Søknadsfrist 5. januar 2022 kl 24:00

For bilder og info om Velferden, sjekk instagramkontoen @velferden og www.velferdenscene.com