Årets bibliotek: Molde

«I en tid med mye offentlig armod viser de hva man kan få til med samlokalisering og nye tanker. De flotte lokalene har ingenting å…

Molde bibliotek. Foto: Molde kommune http://www.molde.kommune.no/

«I en tid med mye offentlig armod viser de hva man kan få til med samlokalisering og nye tanker. De flotte lokalene har ingenting å si mot den aktiviteten og engasjementet som vises av de ansatte.» Det skrev juryen i sin begrunnelse for at Molde bibliotek ble kåret til årets beste.

Årets bibliotek er den gjeveste prisen et norsk bibliotek kan få. Prisen deles ut av Norsk Bibliotekforening. Prisen ble delt ut i Fritt Ords lokaler av Bård Vegar Solhjell (SV), på vegne av juryen.

Biblioteket holder til i kulturbygget Plassen midt i Molde Sentrum. Biblioteket disponerer 1600 kvm fordelt på tre etasjer. Virksomheten ved biblioteket er i dag organisert hovedsakelig i tre avdelinger: Barne- og ungdomsavdelingen, voksenavdelingen og Popkultavdelingen. Magasinsamlingen er plassert i åpent kompaktmagasin i 3 etasje. Biblioteket har et bredt tilbud av bøker, lydbøker, filmer, Cd-er, aviser, tidsskrifter og språkkurs.

Les bok365.no's omtale her: http://bok365.no/artikkel/arets-bibliotek-2014-molde/#.VK_m0CuG8Sw