Aschehoug åpner bokbar

– Vi så at lokalene i Kristian Augusts gate sto tomme og fikk en idé, sier Mads Nygaard. – Hva om vi starter en bokbar?…

bokbar

– Vi så at lokalene i Kristian Augusts gate sto tomme og fikk en idé, sier Mads Nygaard. – Hva om vi starter en bokbar? Et sted det er naturlig å gå innom for å ta seg en kaffe eller en øl og samtidig få med seg en opplevelse. Et møtepunkt for forfattere og lesere – alle oss som er opptatt av litteratur. Vi tror det er plass til flere arenaer og mer bokprat i Oslo. 

Lokalene ligger i Kristian Augusts gate 7 – der Boutique La Danse holdt til – rett ovenfor Sehesteds plass og lokalene til både Aschehoug og Gyldendal. 

– Lokalene skal pusses opp og det er en del praktiske ting som må være på plass før vi kan åpne, sier Nygaard. – Blant annet er stedet helt avhengig av at vi har en entusiastisk og flink person til å drifte baren. Tanken er at lokalene skal være klare for innflytningsfest allerede før sommeren.

Bokbaren skal fylles med arrangementer, og det skal være et sted der forfattere og andre som ønsker det, skal kunne ta en naturlig plass. 

– Vårt ønske er at stedet skal være i bruk fra morgen til kveld. Et sted for møter, skriving og lesing på dagen og med et variert og morsomt program på kveldstid, sier Nygaard.