Balanse

Hans Petter Blad (f. 1962) debuterte skjønnlitterært i 2002 med romanen I skyggen av små menn midt på dagen, og har siden da gitt fire…

Hans Petter Blad (f. 1962) debuterte skjønnlitterært i 2002 med romanen I skyggen av små menn midt på dagen, og har siden da gitt fire andre bøker og en boksingel. For ordens skyld; boksingler er heftede publikasjoner som, med sine ≤ 48 sider ikke kan/ vil bli vurdert av kulturrådet for innkjøpsordningen. Den fjerde hele boka hans kom i slutten av 2010 på Flamme Forlag, og ble i dag, lørdag, anmeldt i Klassekampens "Bokmagasin". Marius Wulfsberg beskriver boka som Turen fra Oslo til Colonnata forvandles til en reise til et slags dødsrike: "Det er ikke et sted vi skal til, men forsvinningspunkter", og konkluderer: "Som reiseskildring balanserer den vakkert". 

"Marmor" er den andre seperatpublikasjonen Hans Petter Blad gir ut på Flamme Forlag. Den første var boksingelen "De Bibliotafe", og kom sommeren 2008. Da Blad og Flamme Forlag hadde slippefest for singelen, gjorde de det mellom bokhyllene og skrivemaskina i ei skrivestue. Dette er et av flere eksempler på at Flamme Forlag tilpasser slippearrangementet til bøkene de gir ut:
Da Paal Bjelke Andersen slapp boka "Dugnad", var slippefesten en slags
dugnad på forlagets kontor. "Roskilde" av Linn Strømsborg ble lansert
med en minimusikkfestival, og Bård Torgersen "Hei Horunger" med badekåper i en dobbeltseng på Hotel Continental. I et essay i Vinduet #3/ 2010 forklarer Peter Amdam Torgersensslippet på denne måten: "Referansen til John Lennon og Yoko Onos berømte, tu uke lange, bed-in i Amsterdam er åpenbar og tilsiktet. I 1969 var bed-in’en tenkt som en protest, en act of resistance, mot den pågående krigen i Vietnam. Når Torgersen og Flamme gjentar denne bed-in’en i 2010, er det for å promotere sin nye utgivelse." Grensen mellom promotering og å formidle idéen bak et forfatterskap kan være flytende. FF har, ettersom vi forstår, fortsatt råd til å strekke denne grensen. I følge Bendik Wolds åpne framlegg "årsregnskap" fra før jul 2010, budsjetterer FF fortsatt med et underskudd, og har "lov til" å gjøre det i en prøveperiode. De har fortsatt noen år til å få budsjett og regnskap til å gå i balanse.

(Takk til bruker ved det åpne bildenettsted Deviant Art for lån av illustrasjon)