Berdahl: – Stoltenberg vil skjønne at liberalisme ikke er veien å gå!

I Klassekampens papirutgave kan man i dag lese to sider boklovstoff. Bakgrunnen er blant annet at Fornyings – og administrasjonsdepartementet (FAD) har varslet om at…

I Klassekampens papirutgave kan man i dag lese to sider boklovstoff. Bakgrunnen er blant annet at Fornyings – og administrasjonsdepartementet (FAD) har varslet om at fastprisperioden som vi nå er inne i kan bli den siste. Fastprisavtalen bør derfor bli erstattet med en boklov, hvor dette og andre sider av distribusjonssiden av litteraturen blir ivaretatt. DnF-leder Anne Oterholm uttaler til KK:
FAD er mer opptatt av konkurransehensyn og vil liberalisere. I så fall er vi på vei mot et helt nytt bokmarked, som vil bety høyere bestselgerstabler, og det vil vi sloss mot, sier Oterholm. Sammen med kulturministeren er hun en av innlederne til et seminar om boklov på Norsk Litteraturfestival neste fredag. Forleggerforeningens leder Geir Berdahl er også intervjuet i KK-saken. Han sier:
– Jeg tror Stoltenberg vil skjønne at liberalisering ikke er veien å gå. Når bransjen har så gode resultater og på de fleste områder ligger så langt foran våre naboland, er det rart å gi de som produserer litteraturen dårligere villkår. Såpass sosialdemokratisk forståelse har da Stoltenberg?