Bestselgerlister også i sommer

Ifølge Klassekampen har press fra flere forlag overbevist Bokhandlerforeningen om å holde trøkket på boksalget oppe også gjennom ferieukene. Normalt har bestselgerlistene tatt pause om…

uten_navn

Ifølge Klassekampen har press fra flere forlag overbevist Bokhandlerforeningen om å holde trøkket på boksalget oppe også gjennom ferieukene. Normalt har bestselgerlistene tatt pause om sommeren.  

– Dette er sommeren nordmenn ferierer i Norge, og vi har alle muligheter for å virkelig gi boksalget et løft. Men Bokhandlerforeningen er mer opptatt av å ta ferie, uttalte Strawberry-forlegger Magnus S. Rønningen til Klassekampen i forrige uke.

Da hadde Bokhandlerforeningen nok en gang avvist hans ønske om å levere bestselgerlister i juli.

Rønningen ba om en revurdering av praksisen. I en e-post argumenterte han for at bestselgerlistene er viktig for å opprettholde medienes interesse for bøker og litteratur gjennom sommerferien.

Flere sentrale personer i andre forlag støttet oppfordringen. Knut Gørvell, direktør for salg og marked i Cappelen Damm, skrev at det er svært underlig at man tar ferie fra bestselgerlistene, mens Mona Ek, kommunikasjonssjef i Aschehoug, påpekte at sommeren har etablert seg som en egen sesong, og at «bestselgerlista bidrar til synlighet og engasjement».

Nå melder Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen, at det likevel blir boklister i juli i år. «Vi har funnet løsning og gjør så godt vi kan med å levere listene i juli», skriver hun i en e-post til Klassekampen.