Bislet Bok er årets norske bokhandel

Bislet Bok er kåret til Årets bokhandel 2011. "En nisjebokhandel for spesielt interesserte, ja, men like mye en bokhandel for alle som liker å lese,"…

bislet bok

Bislet Bok er kåret til Årets bokhandel 2011. "En nisjebokhandel for spesielt interesserte, ja, men like mye en bokhandel for alle som liker å lese," heter det i juryens begrunnelse.
Juryens begrunnelse for tildeling av utmerkelsen Norges beste bokhandel 2011:
Norges beste bokhandel 2011 er en bokhandel som har vært nominert til denne utmerkelsen flere ganger tidligere. Bøkene i bokhandelen er plassert nær sagt overalt i butikkrommet; det er knapt annet enn bøker å se. Det som er av "gaveartikler" har ingen framtredende plass, her er det bøkene som er i høysetet. Årets vinner er en liten bokhandel målt i kvadratmeter, men boken står til de grader i sentrum, og til tross for det lille butikkrommet, finner en den ene tittelen etter den andre, som en ikke hadde regnet med å finne i en så liten bokhandel eller fordi de ikke lenger er helt nye. I flere og flere sammenhenger betraktes bøker som ferskvare. I denne bokhandelen gjør de ikke det. Personalet er også svært hyggelig og imøtekommende, samtidig som det går an å oppholde seg lang tid i butikken uten å kjøpe noe! Bøker anbefales og stilles ut ut på bakgrunn av butikkpersonalets egne kriterier og smak, noe som oppfattes som svært positivt av juryen.
Juryen ønsker med årets tildeling å peke på at det ikke er en motsetning mellom små butikklokaler og et stort litterært mangfold. Vinneren av utmerkelsen Norges beste bokhandel viser i tillegg at et lite butikklokale ikke er synonymt med at bøker må behandles som ferskvare. I denne bokhandelen finner en både de gode, gamle og de gode, nye bøkene.
Årets vinner er et eksempel til etterfølgelse: En nisjebokhandel for spesielt interesserte, ja, men like mye en bokhandel for alle som liker å lese.
Den norske Forfatterforening vil få gratulere Bislet Bok i Theresesgate i Oslo med utmerkelsen NORGES BESTE BOKHANDEL 2011!