Bokbloggerprisen til Nicolai Houm

Tidligere har prisen blitt delt ut til Agnes Ravatn (2013), Aina Basso (2014) og Bjørn Vatne (2015). I tillegg til Jane Ashlands gradvise forsvinning bestod…

nicolai_houm

Tidligere har prisen blitt delt ut til Agnes Ravatn (2013), Aina Basso (2014) og Bjørn Vatne (2015).

I tillegg til Jane Ashlands gradvise forsvinning bestod årets kortliste i kategorien «Årets roman» av Arv og miljø av Vigdis Hjorth og Du er så lys av Tore Renberg. Av disse ble Houm av komiteen omtalt som en outsider. 

Les mer her: https://norskebokbloggere.wordpress.com/2017/09/11/houm-og-seierstad-vinner-bokbloggerprisen-2016/

Om boken: 
En amerikansk kvinne våkner alene i et telt i den norske fjellheimen. Utenfor er det tett tåke og kuling. Mobiltelefonen er utladet. Hun har verken kart, kompass eller mat. Det er like umulig å gå som det er å bli. Så, ut av tåken, avtegner det seg et bilde av en fortid, en personlig katastrofe, en desperat jakt på ny mening. For selv den som har mistet alt, har noe å tape. 

Nicolai Houm (f. 1974) debuterte med «Knekk nakken, min venn» i 2004, og fikk sitt gjennombrudd med den kritikerroste «De håpefulle» i 2013. «Jane Ashlands gradvise forsvinning» er hans femte utgivelse.

Bokbloggerprisen ble innstiftet 1. mai 2013, og er en litteraturpris stemt frem av norske bokbloggere. Prisen deles ut i september hvert år i to kategorier – Året roman og Åpen klasse. Bøkene som kan nomineres, må være skrevet av norske forfattere og utgitt for første gang på norsk året før prisen deles ut. Bokbloggerprisen har ingen jury som velger ut bøker, og er dermed en helt demokratisk pris. Bokbloggerne velger selv hva de ønsker å lese, og når året er omme nominerer de bøkene de har likt best. Bøkene med flest poeng havner til slutt på kortlisten, og i en periode på seks måneder leses og diskuteres de utvalgte bøkene av bloggerne.

Vinneren i kategorien «Åpen klasse» ble Åsne Seierstads To søstre.