Bokhandlerprisen til Lisa Aisato

Det er ansatte i bokhandler over hele landet som har stemt fram boka som sin favoritt blant årets norske bøker innenfor skjønn- og generell litteratur….

lisa_aisato

Det er ansatte i bokhandler over hele landet som har stemt fram boka som sin favoritt blant årets norske bøker innenfor skjønn- og generell litteratur. Ti bøker var nominert til prisen. Bokhandlerprisen ble overrakt av kulturminister Trine Skei Grande på Litteraturhuset i Oslo i dag.

Lisa Aisato debuterte som forfatter i 2008, og har skrevet og illustrert seks egne barnebøker, blant andre Odd er et egg, som også ble film, og En fisk til Luna. Hun har også befestet seg som en av Norges mest bejublede illustratører, og har illustrert bestselgerbøker som serien om trollet Tambar sammen med Tor Åge Bringsværd, Jenta som ville redde bøkene, skrevet av Klaus Hagerup og Snart sover du, skrevet av søsteren Haddy Njie. I fjor illustrerte hun Maja Lundes Snøsøsteren og den kritikerroste Til ungdommen, skrevet av Linn Skåber. Livet – illustrert har allerede nådd ett opplag på 70.000.

– Dette er virkelig stort for meg, sier Lisa Aisato. – Denne prisen henger høyt, og med tanke på alle de fantastiske bøkene som var nominert ble jeg både utrolig overrasket, rørt og takknemlig da jeg fikk vite at Livet – illustrert ble stemt frem som vinner. Det er så godt å bli sett for det arbeidet man gjør, og ikke minst bokstavelig talt satt pris på! Jeg ønsker å gi en stor takk til alle landets bokhandlere som har lest, diskutert og stemt. Dere gjør en så viktig jobb, og da snakker jeg både som forfatter, bokleser og mor til to som sluker barnebøker. Dere gir meg stor motivasjon og trygghet til å fortsette slik jeg stevner, både når det gjelder å skrive og å tegne. Tusen, tusen takk. 

Lisa Aisato (f. 1981) bor og arbeider på Skjærhalden i Hvaler kommune. Hennes bøker er oversatt til over 30 språk og i 2015 ble hun kåret til en av de ti beste forfatterne under 35 år av Morgenbladet. Hun har også hatt illustrasjoner i Dagbladets lørdagsmagasin i ti år.