Bokhandlerprisen til Maja Lunde for «Bienes historie»

– Jeg er enormt takknemlig og ydmyk over å motta Bokhandlerprisen. Jeg blir like glad hver gang noen forteller meg at de elsker "Bienes historie",…

maja_lunde

– Jeg er enormt takknemlig og ydmyk over å motta Bokhandlerprisen. Jeg blir like glad hver gang noen forteller meg at de elsker "Bienes historie", og det at så mange litteraturkyndige lesere nå har gitt sin stemme til min roman, gjør denne prisen til noe helt spesielt. At temaet for boken dessuten har engasjert og truffet så bredt, gjør meg virkelig rørt, sier Maja Lunde.

Maja Lundes forlag Aschehoug skriver i en pressemelding: 

Bokhandlernes favorittroman er en roman om bienes død. Tre sterke historier om relasjoner mellom foreldre og barn, om sorg, og om menneskenes sårbarhet. Det er ansatte i bokhandler over hele landet som har stemt fram boka som sin favoritt blant årets norske bøker. Ti bøker var nominert til prisen. Bokhandlerprisen ble overrakt av kulturminister Thorhild Widvey på Litteraturhuset i Oslo i dag. Maja Lunde (1975) debuterte som forfatter med "Over grensen", en spenningsroman for barn. I 2014 kom ungdomsromanen "Battle". I 2015 ga hun ut "Verdens kuleste gjeng 1 – Sceneskrekk" og "Verdens kuleste gjeng 2 – Kokkekaos" i tillegg til å debutere som voksenroman-forfatter med "Bienes historie".

Bienes historie har nå et opplag på 57 000 og er solgt til 12 land.