Bokukas spørsmål og svar

Boknatta på Ivar Aasen-tunet Sindre Hovdenakk: Du er den nye Samlagssjefen, og du har aldri vore på Aasen-tunet, nynorskens Mekka. Du har ein lang veg…

Boknatta på Ivar Aasen-tunet

Sindre Hovdenakk: Du er den nye Samlagssjefen, og du har aldri vore på Aasen-tunet, nynorskens Mekka. Du har ein lang veg å gå.

Edmund Austigard: Eg måtte endåtil ta fly. 

Bokmagasinet, Klassekampen

Ingvild Bræin: Kan du la deg regelrett inspirere av yngre forfattere?

Ingrid Lønnebotn: Ja, absolutt. (…) (Hege Sussanne) Bergans siste bok har ligget på bordet mitt siden den kom ut for tre år siden. Noen bøker vil man liksom ikke gjemme vekk, men ha liggende med forsiden opp. 

VGs Bokekstra

Sølvi Wærhaug: Er du lett å skremme?

Hilde Hagerup:  Jeg er utrolig lettskremt, jeg er redd for alt – særlig for alt som kan ende med døden. Å skrive om det er en fin måte å utnytte min egen lettskremthet og redsel på, samtidig har du en slags kontroll.

Dag og Tids Ronny Spaans forsøker å skjønne korleis 75-årsjubilanten (gratulerer!) Helge Stangnes blei forfattar.

Helge Stangnes: Eg steing opp av båten, så å seia med sildeskjel på støvlane og fiskeblod på sjøvottane, og gjekk rett inn til Hans Eidnes, rektoren ved folkehøgskulen. Eidnes, som er kjend for bladet Håløygvminne, kom til å bli ein stor inspirator for meg.

Dag og Tid

Bokmeldar Margunn Vikingstad: Men korleis klare å snakke når ein alltid har prøvd å halde det mørke borte?

Frå "Dager i stillhetens historie" av Merethe Lindstrøm: Simon gjer eit forsøk på å skrive brev for å fortelje, men kjem ikjke lenger enn hit: "Altfor lenge. Jenten emine, fortsetter han, så store dere er blitt.