Bragedager

De nominerte til Brageprisen er offentliggjort! Vi feirer med å gratulere de nominerte for skjønnlitteratur for voksne: Thure Erik Lund for «Straahlbox», Johan Harstad for…

Beate Grimsrud

De nominerte til Brageprisen er offentliggjort! Vi feirer med å gratulere de nominerte for skjønnlitteratur for voksne: Thure Erik Lund for «Straahlbox», Johan Harstad for dramateksten «Osv.», Gaute Heivoll for «Før jeg brenner ned» og Beate Grimsrud for «En dåre fri». Brageprisen har vært delt ut siden 1992 og deles inn i fire kategorier: Skjønnlitteratur, barne- og ungdomsbøker, sakprosa og en åpen klasse som varierer hvert år. I fjor gikk prisene til henholdsvis Karl Ove Knausgård (Min Kamp. Første Bok), Maria Parr (Tonje Glimmerdal), Kjetil Stensvik Østli (Politi og røver) og Bjørn Alex Herrman (for oversettelsen av Moby-Dick av Herman Melville). Siden 2007 har prissummen økt fra 50 – til 70000 kroner.

Til slutt en liten #bragepris-tweet-enquete, for også å få med litt stoff om de andre kategoriene, som er henholdsvis «barn og ungdom», «sakprosa», og «bildebok».

«les Hilde K. Kvalvaag si Brageprisnominerte bok ‘Fengsla’ for tida og vil tilrå alle å gjere det same #Brageprisen»

«Håper @mortenas vinner med «Et mord i Kongo», kategori Sakprosa. En killer av en bok!»

«Heia heia Garmann! #brageprisen Anbefaler Garmann-bøkene til alle voksne og barn (fra ca 5 år)»

La oss også ta med en oppsummerende kommentar fra forfatter og forlegger Vidar Kvalshaug: «#Brage på 1-2-3: Småforlag ruler, ingen biografier nominert i det såkalte «biografilandet». Novellistene kan luske tilbake til hundehuset»