Aktuelt

Cappelen Damm stanser omorganisering etter forfatterprotest

18 av Cappelen Damms mest toneangivende forfattere skrev i forrige uke en bekymringsmelding til forlagsledelsen. Planer om en ny organisering av redaksjonen – som også…

cappelen_damm

18 av Cappelen Damms mest toneangivende forfattere skrev i forrige uke en bekymringsmelding til forlagsledelsen. Planer om en ny organisering av redaksjonen – som også ville innebære en mulig flytting av sentrale redaktører – førte til stor uro blant forfatterne. Også internt ble planene møtt med skepsis. 

Bakgrunnen for forfatternes uro var planene om å dele det skjønnlitterære forleggeriet i to – i en såkalt litterær redaksjon, «litterær norsk og oversatt», med John Erik Riley som sjef, og en redaksjon for krim og underholdning, der en ny sjef skulle ansettes.

I verste fall ville flere av forlagets bestselgende forfattere ha blitt med sine respektive redaktører til andre forlag. 

I går ble det kjent at forlagets ledelse har lagt planene på is. 

Forfatterne BOK365 har snakket med har vært opptatt av at dette skal være en intern prosess. Det at forlagsledelsen nå har snudd blir tatt imot med glede – og konsernsjefen får ros:

– Det er en viss storhet i det å slå retrett, uttaler en av forfatterne om Tom Harald Jenssens avgjørelse.