Dagbladet støtter forlenget fastpris

Les lederartikkelen her: https://www.dagbladet.no/kultur/behovet-for-norsk-sprak/70166127 Det er positivt at kulturminister Trine Skei Grande vil forlenge og utvide avtalen om fastpris på bøker, skriver avisen.  I sin argumentasjon…

unnamed
  • Les lederartikkelen her: https://www.dagbladet.no/kultur/behovet-for-norsk-sprak/70166127

Det er positivt at kulturminister Trine Skei Grande vil forlenge og utvide avtalen om fastpris på bøker, skriver avisen. 

I sin argumentasjon skriver avisen at norsk språk likner en levende organisme. Slik må det være. Norsk er i stadig endring og utvikling, og tar hele tida opp i seg nye ord og begreper. Denne dynamikken viser at norsk er et fleksibelt redskap for alle typer kommunikasjon. Det berikes innenfra gjennom den nære kontakten mellom dialekter, bokmål og nynorsk, og er åpen for påvirkning fra de store og dominerende språkene:

Derfor er det positivt at kulturminister Trine Skei Grande vil forlenge og utvide avtalen om fastpris på bøker. Det ble annonsert på et møte med bokbransjen der også næringsminister Torbjørn Røe Isaken deltok. Det er ikke snakk om dramatiske endringer, men retningen er riktig fordi den gir bedre forutsigbarhet i utgivelsene av norsk fag- og skjønnlitteratur. Hensynet til bredden i norsk litteratur og språk er prioritert foran ren markedstenkning.