Det blir bare større

Kjell Askildsen, Lars Saabye Christensen og Karl Ove Knausgård var blant gjestene på den danske litteraturfestivalen Louisiana Literature 2011. I danske Information sto siden et tosidig intervju med Askildsen. Vi sakser fra en norsk oversetting i dagens Klassekampen, hvor Askildsen sier: Jeg kan ikke fordra den dumheten hos disse litteraturforskerne som snakker om minimalisme «(…) Var Hemmingway også minimalist?
– Nei, han gjorde ting større.

askildsen

I danske Information sto siden et tosidig intervju med Askildsen. Vi sakser fra en norsk oversetting i dagens Klassekampen, hvor Askildsen sier: Jeg kan ikke fordra den dumheten hos disse litteraturforskerne som snakker om minimalisme "(…) Var Hemmingway også minimalist?
– Nei, han gjorde ting større.

– Det skulle jeg mene. Hvis minimalisme finnes, så fantes det lenge før betegnelsen ble brukt om meg. I en periode var det bøker hvor det bare sto et ord her og der, og kanskje et tall på sidene, og på neste side var det noe tilsvarende, som ikke sa noe til noen." (Askildsen i intervju med Kristen Bjørnkjær, Information)