Digital suksess for Krimfestivalen

Krimfestivalen feiret tiårsjubileum i mars med tidenes seertall: Godt over 20 000 krimvenner har klikket seg inn på et av de digitale arrangementene.

Festivalgeneral Knut Gørvell. På skjermen: Atle Nielsen. (Foto: Tom Egeland)

På grunn av pandemien ble Krimfestivalen i år omgjort til en hel-digital festival. Mange titalls tusen publikummere har vært innom for å se på.

Krimfestivalen fikk i år med forfattere som John Grisham, Harlan Coben, Val McDermid og David Baldacci. Disse fire forfatterne har alene solgt over 600 millioner bøker på verdensbasis.

Det mest sette arrangementet på Krimfestivalen 2021 var Knut Nærums gjennomgang av «Norsk krimlitteraturhistorie fritt etter hukommelsen».

I tillegg til verdensstjernene deltar som vanlige store deler av den norske og svenske krimeliten, som for eksempel Gunnar Staalesen, Tom Egeland, Karin Fossum, Lars Kepler, Camilla Grebe, Hans Rosenfeldt og Hans Olav Lahlum, heter det i en pressemelding fra festivalen.

Krimfestivalen har i alle år vært svært populær. Hvert år har den satt nye publikumsrekorder. Med årets digitale sendinger har seertallene allerede slått den forrige publikumsrekorden på 12.000 med godt over 10.000. Mange tusen har sett minst 9 program, og fortsatt er noen inne og ser programmene.

50 programmer kan du se gratis til langt over påske på www.krimfestivalen.no

Knut Nærums harselas med de norske krimforfatterne i «Norsk krimlitteraturhistorie fritt etter hukommelsen» er så langt det mest populære programmet.