Aktuelt

Diktdebut

Du trenger ikke vente så lenge. Se her! Kjersti Annesdatter Skomsvold gir en smakebit! Hvem er Kjersti Annesdatter Skomsvold, bortsett fra å være så generøs?…

kjersti

Du trenger ikke vente så lenge. Se her! Kjersti Annesdatter Skomsvold gir en smakebit! Hvem er Kjersti Annesdatter Skomsvold, bortsett fra å være så generøs? Hun vant Tarjei Vesaas Debutantpris for debutromanen Jo fortere jeg går, jo mindre blir jeg. Romanen ble nominert til Bokhandlerprisen og P2-lyternes romanpris, og kan vinne International IMPAC Dublin Literary Award 2013. Brakdebuten til tross: Enda større suksess ventet Skomsvold med andreboken Monstermenneske (2012). Boken var nominert til P2-lytternes romanpris for 2012, og er allerede solgt til USA og en rekke andre land. 

Monstermenneske handler blant annet om å bli frisk av ME. Skomsvold skrev deler av boken mens hun bodde i Frankrike og studerte fransk ved Université de Caen. Etter studiene, har Skomsvold blant annet hatt et vikariat som skrivelærer ved Danvik Folkehøyskole i Drammen. Samtidig har hun skrevet denne tredje boken, Litt trist matematikk. I intervjuer har Skomsvold sagt at det å skrive dikt, har handlet om det som ligger bakenfor – om å oppdage.