DN slutter med kulturanmeldelser

Les artikkelen her: https://www.dagsavisen.no/kultur/dagens-neringsliv-sier-opp-anmelderne-1.1253886?fbclid=IwAR1ldtzLJTmvTMqA_WHaAl7tEdSOxMc0wajoF7bgXJEvRVlcsstGSo1Y5XM «Ja, vi legger ned mesteparten av kulturanmelderiet i DN,» bekrefter featureredaktør Gry Egenes i Dagens Næringsliv (DN) i en SMS til…

opengraph
  • Les artikkelen her: https://www.dagsavisen.no/kultur/dagens-neringsliv-sier-opp-anmelderne-1.1253886?fbclid=IwAR1ldtzLJTmvTMqA_WHaAl7tEdSOxMc0wajoF7bgXJEvRVlcsstGSo1Y5XM

«Ja, vi legger ned mesteparten av kulturanmelderiet i DN,» bekrefter featureredaktør Gry Egenes i Dagens Næringsliv (DN) i en SMS til Dagsavisen.

Kulturkritikken har vært en vesentlig del av DNs helgesatsing. Begrunnelsen for å droppe kulturkritikk er at kostnadene må reduseres: «Vi er hovedeier i Morgenbladet og lar dem gjøre anmeldt-jobben. Vi må redusere kostnadene noe og da velger vi å konsentrere ressursene til nyhet og undersøkende journalistikk,» skriver Egenes til Dagsavisen. 

TILFØYELSE: Sjefredaktør Amund Djuve i DN sier til Dagsnytt 18 at det ikke er snakk om å slutte med kulturanmeldelser, men å redusere antallet.