Aktuelt

DnF-forfattere til Norsk Sakprosafestival

Da den svenske rapperen og sakprosadebutanten Jason «Timbuktu» Diakité fikk velge seg en samtalepartner under Sakprosafestivalen, var hans svar tydelig. Han ønsket sin venn og…

uten_navnxxxxx

Da den svenske rapperen og sakprosadebutanten Jason «Timbuktu» Diakité fikk velge seg en samtalepartner under Sakprosafestivalen, var hans svar tydelig. Han ønsket sin venn og samarbeidspartner «Big T», altså Thorvald Steen, som han blant annet har laget opera sammen med for Olavsfestdagene i Trondheim.

De skal snakke om hvilke grep man tar og hvilken sjanger velge når man skal fortelle historien om et – eller sitt – liv. Noe av det samme vil Vigdis Hjorth problematisere når hun møter Åsa Linderborg og Elisabeth Åsbrink til samtale.

At det er nettopp svenske kollegaer forfatterne samtaler med på Sakprosafestivalen, er ikke tilfeldig. Det er svensk valg til høsten, og de høyrepopulistiske Sverigedemokratarna ser ut til å gjøre et uvanlig godt valg. Sosialdemokratiets og velferdsstatenes stilling i Skandinavia vil nok bli en naturlig forlengelse av disse samtalene.

Språkprofessor og tidligere nestleder i DnF, Helene Uri, skriver et spesialbestilt foredrag for festivalen. 

Det blir ikke minst muligheten til å oppleve en annen side av kunstnerskapet til lyrikeren Thor Sørheim når han møter døtrene til en historisk og unik samtale om sine respektive bøker om lokalhistorie og verdenshistorie, og møtet mellom den lokale og den store historien. 

– Er det andre grunner til at en lyrikk-elsker skal gå til Sakprosafestivalen 2018?

– Før Sørheimfamilien går på scenen, vil det være dybdesamtaler med låtskriverne og lyrikerene Lars Lillo-Stenberg og Jason «Timbuktu» Diakité. Alf van der Hagen, som skal intervjue Lillo-Stenberg, har lovet å spørre om forholdet mellom lyrikken fra plater som Før var det morsomt med sne, og den sakprosaiske versjonen av hendinger som ligger til grunn for låtene, sier festivalsjef Mette Karlsvik.