DnF-møte med Sp på Stortinget

 Åslaug Sem-Jacobsen ble medlem i Kulturkomiteen i 2017 og har siden vært svært aktiv på Stortinget med talerinnlegg og spørsmål.  Kriznik spilte inn Forfatterforeningens viktigste…

cccc

 Åslaug Sem-Jacobsen ble medlem i Kulturkomiteen i 2017 og har siden vært svært aktiv på Stortinget med talerinnlegg og spørsmål. 

Kriznik spilte inn Forfatterforeningens viktigste saker, som behovet for å knytte stipendene til en lønnsvekstmekanisme og også nødvendigheten av et bibliotekløft, og hun viste til Forfattersentrums budsjettsøknad som DnF støtter. Vi støtter også Kulturrådet og tiltak de søker en økning til, som Innkjøpsordningene for litteratur og forlengelse av ebok-lisenser i bibliotek, og økt fokus på, og formidling av, samisk litteratur, og også ny satsning på kritikk/tidsskrift.

Åslaug Sem-Jacobsen viste engasjement for kritikkens kår, og var opptatt av brukerperspektivet.

– Vi snakket om at det er viktig at det finnes rom for samtaler om litteraturen og kunst, forteller Kriznik. – At det er viktig å legge til rette for kritikk og anmeldelser og for den dialogen som oppstår når litteratur leses og formidles. Bøkene trenger å diskuteres, skrives og snakkes om, de trenger at noen peker på hva de kan bety.

Vi takker for et godt og hyggelig møte med Senterpartiets medlem i kulturkomiteen, Åslaug Sem-Jacobsen og hennes rådgiver Aisha Naz Bhatti.