Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/2/6/4/czhnsdg2t/webroots/r1168646/wp/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Dommen mot Tsitsi Dangarembga er frafalt - Den norske Forfatterforening

Dommen mot Tsitsi Dangarembga er frafalt

Høyesterett i Zimbabwe har frafalt dommen mot forfatteren, dramatikeren filmregissøren og aktivisten Tsitsi Dangarembga. Hun vant DnFs ytringsfrihetspris i fjor.

Tsitsi Dangarembga holdt takketale på årsmøtet da hun ble tildelt DnFs ytringsfrihetspris.

Dangarembga har gjennom mer enn 30 år markert seg som en betydningsfull forfatter. I fjor ble hun innlemmet i det prestisjefylte Royal Society of Literatur.

I morgen kan du møte henne på Litteraturhuset i Oslo:

https://litteraturhuset.no/arrangement/hvem-har-rett-pa-en-framtid/the-superwoman-black-feminist/

På Litteraturhuset møter Dangarembga etiopiske Maaza Mengiste til samtale. Mengiste står bak flere kritikerroste romaner om Etiopias historie, og har løftet fram Dangarembga som en av sine store litterære inspirasjonskilder.

Tsitsi Dangarembga var en av dem Norsk PEN hadde fremme på Fengslede Forfatteres Dag i november og en av dem de har skrevet til på postkortaksjonene.

Les BBCs dekning: https://www.bbc.com/news/world-africa-65525205

Dangarembga ble i fjor funnet skyldig i å fremprovosere vold ved å bære et plakat som ba om politisk reform, som en sorenskriver hadde sagt kunne ha brutt freden. Hun nektet skyld, men ble dømt til seks måneders betinget fengsel.

Bakgrunnen for Høyesteretts beslutning er uklar. Ifølge nyhetsbyrået AFP mente høyesterettsdommerne at dommen var feil. Ifølge advokaten hennes hadde hun heller ikke brutt noen lov i utgangspunktet.