Dra til Hemstugu i sommer!

DnF legger nå til rette for nødvendige smitteverntiltak.  Hemstugu er Forfatterforeningens hytte. I sin tid ble den skjenket som testamentarisk gave av Kirsten Bergh, en…

hemstugu_2

DnF legger nå til rette for nødvendige smitteverntiltak. 

Hemstugu er Forfatterforeningens hytte. I sin tid ble den skjenket som testamentarisk gave av Kirsten Bergh, en lokal forfatter. Hytta ligger vakkert til i Aumdalen, ca 800 meter over havet, noen kilometer sør for Tynset. Hytta ligger øverst i en setergrend som kalles Hemstadvangen. Den ligger fritt og fint i skråningen av Grønnfjell, med utsyn over mange fjell, og kanskje særlig mot Tronfjell som rager 1666 meter høyt. Tynset er handelssentrum i Nord-Østerdal, med et rikt tilbud, inkludert et flott kulturhus og bra bibliotek.

Praktisk informasjon om hytta: Hemstugu er en flott laftet tømmerhytte med

– stor stue med peis og vedovn, rommelig kjøkken med vedovn
– 2 soverom med køyesenger, hvorav det ene rommet har dobbeltseng i nederkøya (5 sengeplasser)
– dyner og puter, men laken og putetrekk og dynetrekk må tas med
– terrasse, samt uthus med utedo og vedbod. Kjøkkenet har enkel innredning med kokebluss og det som trengs av dekketøy, kopper og kar. Stua har spisebord og sittegruppe med sofa og stoler. I gangen er det kjøleskap som drives av propangass. Oppvarmingen er ved, pluss en liten propanovn for hurtig oppvarming når det trengs. Det er to solcelleanlegg på hytta som vesentlig gir strøm til belysning. Det er en omformer til 220 volt også, men kun til apparater som trenger lite strøm (få watt) – PC går fint, men altså ikke vifteovn og hårføhner).

Ved er det i uthuset. Foran hvert besøk sørges det for vann til den første tids bruk, etter det må vann skaffes selv. Sommerstid er det bilvei helt fram til hytta. 

Interessert? Ta kontakt med administrasjonen: post@forfatterforeningen.no