En halv million til et bibliotek

Vet du om et bibliotek som har gjort noe aldeles genialt for å formidle litteratur? Noe stort? Eller noe bittelite? Noe som virker, noe som…

bibliotek

Vet du om et bibliotek som har gjort noe aldeles genialt for å formidle litteratur? Noe stort? Eller noe bittelite? Noe som virker, noe som sniker seg inn under huden eller som får folk til å gispe? Vi er på jakt etter fremragende formidlingstiltak gjennomført av norske skole- og folkebibliotek. Tiltaket kan være lite eller stort, bare du syns det er godt og virkningsfullt.

BIBLIOTEKSENTRALENS FORMIDLINGSPRIS
Biblioteksentralens formidlingspris er en nyopprettet pris på 500.000 kroner som er planlagt delt ut annethvert år. Første gang blir under Det 75. norske bibliotekmøte i Tromsø i mars 2016. Prisen er etablert og finansiert av Biblioteksentralen og utviklet i samarbeid med Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere (NBU), Den norske Forfatterforening (DnF), Norsk oversetterforening (NO) og Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening (NFF). 

Det er medlemmer i de fire foreningene som har rett til å nominere til prisen. En jury utpekt av foreningene velger en vinner blant nominasjonene. I juryen sitter Åshild Eidem (NFF), Heidi Marie Kriznik (DnF), Bjørn F. Rørvik (NBU) og Tommy Watz (NO). 

Biblioteksentralen og forfatter- og oversetterforeningene ønsker med denne prisen å hedre bibliotekenes betydning for en allsidig litterær offentlighet i Norge. Bibliotekene er en garantist for tilgjengeliggjøring og formidling av alle typer litteratur til alle typer lesere. Målet med Biblioteksentralens formidlingspris er derfor å skape blest om bibliotekenes viktige formidling av litterært mangfold, deres vidtfavnende arbeid med skape et publikum til bøkene og den utrettelige innsatsen for å gi stadig nye lesere muligheter til å utforske og fordype seg i bøker og leseopplevelser – alene eller sammen med andre.

SLIK KAN DU NOMINERE
Din nominasjon kan avgjøre hvilket bibliotek som får en halv million til mer formidlingsarbeid! Alt du trenger å gjøre, er å fylle ut webskjemaet under med en kort begrunnelse for hvorfor dette formidlingstiltaket bør få prisen. Frist for å delta er 27. november. Husk at du ikke trenger å elske alt biblioteket gjør. Det er dette bestemte tiltaket du mener er verdt en pris.

Spørsmål angående prisen eller nomineringen kan rettes til sekretariatet i Biblioteksentralen ved Kristin Lande, telefon: 22 08 34 21, e-post: krl@bibsent.no

WEBSKJEMA / NOMINASJONSSKJEMA: 

http://www.bibsent.no/index.php?option=com_proforms&view=form&jid=21&Itemid=1012

OM PRISEN OG VEDTEKTER PÅ BIBLIOTEKSENTRALENS HJEMMESIDER: 
http://www.bibsent.no/index.php/om-biblioteksentralen/biblioteksentralens-formidlingspris