En kvart million fulgte Norsk Litteraturfestival

I mai 2019 satt Norsk Litteraturfestival publikumsrekord med over 30.000 besøkende. I jubileumsåret 2020 var festivalen ventet å nå nye høyder. Noe som skjedde –…

I mai 2019 satt Norsk Litteraturfestival publikumsrekord med over 30.000 besøkende. I jubileumsåret 2020 var festivalen ventet å nå nye høyder. Noe som skjedde – på en helt ny måte. Gjennom en pinsehelg med strålende sol fikk likevel minst en kvart million nordmenn med seg sendingene som gikk fra formiddag til kveld tre dager i strekk. På plakaten stod alt fra opplesninger fra årets debutanter, til stemningsrapporter fra New York og Buenos Aires til interessante møter mellom store norske forfattere som Jo Nesbø og Lars Mytting.

– Endelig en positiv effekt av korona, slår festivalsjef Marit Borkenhagen begeistret fast. – Vi hadde ambisjoner om å nå bredt ut i festivalens jubileumsår, men at vi skulle nå et så stort publikum over hele Norge slår våre villeste fantasier og er en bekreftelse på at litteratur er interessant for veldig mange og at litteraturformidling er viktig, avslutter festivalsjefen.

Tallene er fordelt med 200.000 seere og lyttere gjennom NRKs kanaler, og 50.000 gjennom festivalens egne. Til sammenligning kunne BBC tidligere denne uken slå fast at en halv million mennesker hadde sett deres strøm fra den populære litteraturfestivalen Hay Festival i Wales. Justert etter folketall er oppslutningen omkring årets utgave av Norsk Litteraturfestival formidabel.