En million fra Harry Hole-stiftelsen til Redd Barna

Forlaget skriver: Harry Hole-stiftelsen har i dag utnevnt Azra Gilani til EI ÅLREIT DAME for hennes tydelige engasjement for pakistanske barn i Norge og barnas muligheter…

Wikipedia Commons

Forlaget skriver:

Harry Hole-stiftelsen har i dag utnevnt Azra Gilani til EI ÅLREIT DAME for hennes tydelige engasjement for pakistanske barn i Norge og barnas muligheter til å delta i aktiviteter på lik linje med andre barn. Hennes ærefulle rolle er å dele ut Harry Hole-prisen til årets prisvinner. 
 
Årets prisbeløp er på kr. 1.000.000. Sammen med styret i Harry Hole-stiftelsen har Azra Gilani vært med på å bestemme at Redd Barna skal motta årets prisbeløp. Prisbeløpet skal gå til skolegang for syriske flyktninger. Redd Barna arbeider på over 60 skoler i Syria med å bygge opp ødelagte skoler, sørge for trygge klasserom, utstyr, lærebøker og annet læremateriell. Redd Barna driver også skoler for flyktninger i Irak, Tyrkia og Libanon.
 
Harry Hole-stiftelsen ble etablert i 2008 ved at Jo Nesbø overførte alle rettigheter og tilhørende inntekter fra sin roman Hodejegerne til stiftelsen. Boken ble utgitt på Aschehoug og er hittil solgt til hele 33 land og filmen, basert på boken, har vært en stor suksess, både i Norge og internasjonalt. Senere er rettighetene til Jo Nesbøs bøker, Blod på snø og Mere blod, også overdratt til stiftelsen. Begge bøkene er nå solgt til 28 land.