Endelig ryker ebok-momsen!

Helt siden 1960-tallet har det vært merverdiavgiftsfritak for bøker og lydbøker. Elektroniske bøker og tidsskrifter har imidlertid ikke vært omfattet av fritaket, til stor fortvilelse…

eboker_og_storting

Helt siden 1960-tallet har det vært merverdiavgiftsfritak for bøker og lydbøker. Elektroniske bøker og tidsskrifter har imidlertid ikke vært omfattet av fritaket, til stor fortvilelse fra bransjen.

Det skapte derfor stor glede da Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre i Jeløy-plattformen ble enige om at momsen skulle fjernes. Skrotingen ble utsatt i høstens statsbudsjett, men i revidert nasjonalbudsjett tirsdag har regjeringen bestemt seg for å iverksette forslaget og dermed fjerne merverdiavgiften på 25 prosent.

Endringen vil også gjelde strømmetjenester. De siste årene har tjenester som Storytel og Fabel hatt en voldsom vekst.

– Endelig! Jeg tror dette vil bli godt mottatt. Det var en debatt om regelverket som ble sendt på høring. Jeg tror dette er en god løsning siden fritaket ikke skal kobles til en type format eller en papirutgivelse, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Forfatterforeningen har lenge argumentert for et fritak vil hjelpe norsk bokbransje i kampen mot internasjonale giganter som Amazon. De har også pekt på at dette kan være med å drive frem digitalisering av bransjen.