Fire forfattere til slott i Kraków med Kapittel-stipend

Stavanger-baserte Kapittel sender forfatterne Nils Henrik Smith, Agnes Ravatn, Tina Åmodt og Henning Bergsvåg på stipendopphold ved et herskapelig slott i Kraków. I sammenheng med…

Stavanger-baserte Kapittel sender forfatterne Nils Henrik Smith, Agnes Ravatn, Tina Åmodt og Henning Bergsvåg på stipendopphold ved et herskapelig slott i Kraków. I sammenheng med det Kraków-initierte litteraturprosjektet Dagny, har Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, nå plukket ut de fire heldige som får et tre måneders stipendopphold ved Villa Decius Associations herskapelige slott. I 2011 huser Villa Decius forfattere i periodene april t.o.m. juni og august t.o.m. oktober.

De norske forfatterne som reiser i disse periodene er:

Nils Henrik Smith (vår)
Agnes Ravatn (vår)
Tina Åmodt (høst)
Henning Bergsvåg (høst)

Dagny-prosjektet er et toårig litteraturprosjekt som startet i 2010. Fjorårets Dagny-forfattere fra Norge var Tor Eystein Øveraas, Lisa C.B. Lie, Knut Olav Homlung og Eivind Evjemo.

Tidligere i vinter ble norske forfattere på nytt oppfordret om å søke seg plass i Dagny-prosjektet som tar utgangspunkt den norske forfatteren Dagny Juel-Przybyszewska, ”den europeiske modernismens muse”, som i sin tid levde og virket i deltakerlandene.

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, som i år arrangeres fra 21. – 25. september, er prosjektets norske arena. I tillegg vil prosjektet stå bak en rekke forfatterkvelder og litteraturfestivaler i Kraków, Berlin, Leipzig og Lviv (Ukraina).

Kapittelsjef Eirik Bø, og prosjektets andre litterære konsulent i Norge, forfatteren og festivalsjefen for litteratursymposit i Odda, Marit Eikemo, vil bidra til å forme en ny litteraturfestival i Kraków i oktober. Under denne festivalen vil samtlige forfattere fra det toårige prosjektet inviteres tilbake til Kraków.

Kilde: http://www.stavanger-kulturhus.no/kapittel/til_polen_med_kapittel_stipend