Flest menn nomineres til bokpriser

Les saken i sin helhet her: http://www.klassekampen.no/article/20131106/ARTICLE/131109980 De siste fem årene har bare én av fem nominerte forfattere til Bokhandlerprisen vært kvinner, skriver KK. Sju…

male_female
  • Les saken i sin helhet her: http://www.klassekampen.no/article/20131106/ARTICLE/131109980

De siste fem årene har bare én av fem nominerte forfattere til Bokhandlerprisen vært kvinner, skriver KK. Sju menn og tre kvinner ble nominert til Bokhandlerprisen i år. Siden 2008 er 52 menn og 13 kvinner blitt nominert til prisen.

Nominasjonene til Kritikerprisen for beste voksenbok og til P2-lytternes romanpris viser samme tendens, kommer det fram av Klassekampens gjennomgang:

• To av tre nominerte til Kritikerprisen har siden 2008 vært menn.
• Også blant de nominerte til P2-lytternes romanpris er snaut to av tre menn.

– Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det er sånn, for vi har 40 prosent kvinner og 60 prosent menn på medlemslisten vår. Det er mange faktorer som kan virke inn: hvem prioriterer avisredaksjonenen å skrive om og løfte frem, hvem sitter i forlagenes redaksjoner og markedsavdelinger, hvilke bøker får bokhandlerne som nominerer mest og best informasjon om, sier leder i Forfatterforeningen, Sigmund Løvåsen.

Han understreker at han ikke vet om menn velger menn og kvinner velger kvinner, slik det kan se ut i Klassekampens artikkel.