Forfatter-opprop for Palestina

Maria Navarro Skaranger, Zeshan Shakar og Priya Bains ber regjeringen gjøre hva den kan for å stoppe et «påbegynnende folkemord» i Gaza.

Det er Klassekampen som skriver om initiativet. Les saken i sin helhet her: https://klassekampen.no/artikkel/2023-10-19/forfatter-opprop-for-palestina

Lørdag vil Klassekampen publisere oppropet med signaturene de har klart å samle inn siden onsdag.

– Jeg er vanligvis ikke tilhenger av forfatteropprop. Det kan føles ubetydelig, men samtidig har jeg hatt veldig behov for å si noe om det som skjer nå, sier Zeshan Shakar til Klassekampen.

«Vi ber den norske regjeringen legge reelt press på sine allierte og Israel for å stanse den pågående katastrofen i Gaza. Regjeringen må arbeide aktivt for en rettferdig, politisk løsning for å forhindre at flere liv går tapt»

Fra oppropet

– Ingen av oss er så naive at vi tror noen norske forfattere kommer til å endre noe. Men alternativet er å ikke si noe som helst, og det føles ikke som et alternativ nå, sier Shakar til Klassekampen.

Les også “An Open Letter in Support of Adania Shibli’s ‘Minor Detail’ and Palestinian Literary Voices»: https://arablit.org/2023/10/16/an-open-letter-in-support-of-adania-shiblis-minor-detail-and-palestinian-literary-voices/

Det har vært lite helhjertet og ubetinget støtte til Palestina i den norske offentligheten, mener Maria Navarro Skaranger. – Det er lite støtte fra regjeringen og i mediene til sivile palestinere. Som en vanlig person vet man ikke helt hva man skal bidra med, men noe man kan gjøre, er å lage eller signere et opprop, sier hun til Klassekampen.

«Ordene til en gruppe norske forfattere vil ikke forandre situasjonen. Som forfattere er ordet likevel det vi har, selv hvor lite og ubetydelig det måtte føles i en stund som dette»

Fra oppropet

– Jeg tror vi er mange som deler en dyp fortvilelse over det vi ser på nyhetene om dagen, sier poet Priya Bains til KK. Hun legger til at ordskiftet rundt konflikten er polarisert, men at dette ikke er tida for å tie.