Forfatter-uro i Cappelen Damm

Ifølge nettstedet har forlagets ledelse i en e-post til forfatterne skrevet at  dagens organisering ikke fungerer optimalt. Målet med endringen er å styrke alle skjønnlitterære…

cappelen_damm

Ifølge nettstedet har forlagets ledelse i en e-post til forfatterne skrevet at  dagens organisering ikke fungerer optimalt. Målet med endringen er å styrke alle skjønnlitterære utgivelser, noe som setter «nye krav til ledelse», som det heter i e-posten.

  • Les saken i bok365.no her: https://bok365.no/artikkel/forfatter-uro-cappelen-damma/

Det skjønnlitterære forleggeriet deles i to – i en såkalt litterær redaksjon, «litterær norsk og oversatt», med John Erik Riley som sjef, og en redaksjon for krim og underholdning. 

Sjefen for den sistnevnte avdelingen rekrutteres i disse dager, og stillingen har nylig vært utlyst.

I dag er Anne Fløtaker sjef for forlagets krim-satsing. Flere av forfatterne gir Anne Fløtaker de beste skussmål og sier at bekymringsmeldingen også gjelder en uro for hennes posisjon. 

John Erik Riley ble sjef for den skjønnlitterære satsingen i Cappelen Damm, en jobb Fløtaker hadde hatt siden 2004. Før dette ledet hun redaksjonen for oversatt skjønnlitteratur. 

Bok365.no skriver at konsernsjef Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm har følgende kommentar til brevet fra de profilerte forfatterne:

– Cappelen Damm er i en kreativ og spennende fase med betydelig vekst innen det samlede skjønnlitterære området. Forlaget vil gjennom konstruktive og gode prosesser skape løsninger for en fortsatt positiv utvikling.