Aktuelt

Forleggerforeningen urolig for Notabene-kreditt

Les artikkelen i sin helhet her: http://bok365.no/artikkel/truer-med-gigant-retur/#.Vh4aq_nhC70 –Still med nødvendige bankgarantier, så stiller vi med kreditt. Når du eies av en bank, skulle man tro…

bokhandel_notabene_3
  • Les artikkelen i sin helhet her: http://bok365.no/artikkel/truer-med-gigant-retur/#.Vh4aq_nhC70

–Still med nødvendige bankgarantier, så stiller vi med kreditt. Når du eies av en bank, skulle man tro at bankgaranti ville være en kurant sak, sier Kristenn Einarsson i Forleggerforeningen.

«På kort sikt er vi dessverre nødt til å ta uønskede valg, frem til vi har oversikt over alle følger i denne kritiske situasjonen», heter det i en e-post bokhandelkjeden Notabene sendte ut til forlagene i går ettermiddag. «Den 5. oktober ble vi overraskende informert om at økonomiutvalget i Forleggerforeningen, bestående av representanter fra forlagene, ikke vil yte Notabene kreditt. Notabene har siden oppstarten i 2013 vært à jour med betalinger til Forlagssentralen og Sentraldistribusjon», heter det i e-posten fra Notabene.

Notabene understreker at de på årsbasis kjøper bøker for ca. 150 MNOK. Frem til 5. oktober har forlagene ytt Notabene en kreditt på 10 MNOK fordelt på alle forlagene. Men nå stenges altså kranene.

I e-posten varsler kjeden at de i løpet av denne og neste uke kan komme til å returnere årets bøker, bortsett fra et lite utvalg av bestselgere. Notabene vurderer også å gjennomføre en midlertidig oppsigelse av alle litteraturabonnement.