Formidlingspris til Nord-Trøndelag fylkesbibliotek

– Det er utrolig stas at vi får denne prisen for satsingen «Nord-Trøndelag leser høyt», sier en stolt og glad Kristin Storvig, fylkesbiblioteksjef i Nord-Trøndelag….

ntf

– Det er utrolig stas at vi får denne prisen for satsingen «Nord-Trøndelag leser høyt», sier en stolt og glad Kristin Storvig, fylkesbiblioteksjef i Nord-Trøndelag.

– Høytlesing er noe av det viktigste vi gjør! Det skaper livsglede, nærhet og læring. Sammen med folkebibliotekene har vi nådd mange med budskapet vårt og arrangert flotte leseaktiviteter. Med denne prisen får vi muligheten til å nå enda flere.
 
Biblioteksentralens formidlingspris er utviklet i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Den norske Forfatterforening, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere og Norsk Oversetterforening, og deles ut for første gang i år. Juryen har bestått av forfatterne Åshild Eidem, Heidi Marie Kriznik og Bjørn F. Rørvik og oversetter Tommy Watz.

Biblioteksentralens formidlingspris er en nyopprettet pris på 500.000 kroner og skal gå til et fremragende formidlingstiltak gjennomført av et skole-, folke- eller fylkesbibliotek. Prisen er planlagt delt ut annethvert år. Første gang blir i dag under Det 75. norske bibliotekmøte i Tromsø.

Her er juryens tale til vinneren:

Gjennom kampanjen «Nord-Trøndelag leser høyt» har et helt fylke gått sammen om å sette lesing på kartet! 

Det imponerende med «Nord-Trøndelag leser høyt» er viljen til å ville nå så mange, til å ha det ambisiøse målet om at alle barn og foreldre i fylket skal nås med budskapet om verdien av å lese høyt for og sammen med barna. 

«Nord-Trøndelag leser høyt» utmerker seg ved å ha fått til et omfattende samarbeid mellom mange aktører, de har involvert ikke bare bibliotekarer, men også helsesøstre, barnehageansatte, lærere og forfattere, og fått ordførere, politikere, idrettsfolk, organisasjonsmennesker og hverdagshelter til å være leseambassadører, anbefale bøker og oppfordre til lesing. 

Høytlesing er trolig det viktigste tiltaket for å skape lesere av kommende generasjoner. Og barn som oppdager gleden ved bøker, blir bedre til å lese og skrive. God lesekompetanse er avgjørende for forståelse og tilgang til kunnskap, men lesing er også en personlig opplevelse, og ei kilde til glede. Lev mange liv, les mange bøker, sa Astrid Lindgren. Og kanskje er det nettopp det som skjer i Nord-Trøndelag nå. At mange leser, og ekstra mange liv leves. 

Gratulerer, Nord-Trøndelag leser høyt!

Juryen har bestått av Åshild Eidem, Heidi Marie Kriznik, Bjørn F. Rørvik og Tommy Watz. 
Jurymedlemmene er valgt av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Den norske Forfatterforening, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere og Norsk Oversetterforening.