Frankfurt-messen 2019: Litteraturen og forfatterne er Norges sterkeste kort!

Les saken i sin helhet hos bok365.no: http://bok365.no/artikkel/inviterer-seg-til-fest/#.ViCj6PnhC70 Kulturminister Thorhild Widvey og NORLA-sjef Margit Walsø.   – Våre sterkeste kort er rett og slett litteraturen…

frankfurt-messen
  • Les saken i sin helhet hos bok365.no: http://bok365.no/artikkel/inviterer-seg-til-fest/#.ViCj6PnhC70

Kulturminister Thorhild Widvey og NORLA-sjef Margit Walsø.

 

– Våre sterkeste kort er rett og slett litteraturen vår og forfatterne våre. Vi har forfattere som blir stadig mer lagt merke til der ute. Engasjement er også viktig – og at den norske bokbransjen står samlet bak en slik søknad, sier Walsø til BOK365.

– Litteraturen vår og forfatterne våre, sier også Thorhild Widvey, som var på dagstur for å oppleve verdens største bokmesse, møte festivalledelsen og snakke med norske forlag og agenter. – Jeg er imponert over måten vi viser fram norsk litteratur på, sier Widvey til bok365.no. – Særlig hyggelig var det å høre at det jobbes så godt med barne- og ungdomslitteraturen.

Kulturministeren tror en æresgjest-opptreden i 2019 kan ha stor betydning: – Dette kan være en arena hvor vi ikke bare presenterer litteraturen, men også involverer andre kulturuttrykk og andre aspekter ved Norge, sier Widvey, og legger til at hun også var involvert i tunge samarbeidsprosjekter mellom Norge og Tyskland i sin tid som olje- og energiminister.

Erfaringen viser æresgjest-landene får klart størst uttelling i Tyskland:

– Det er først og fremst der man har sett resultater, ja, sier Margit Walsø. – Vi snakker om et av de tre største bokmarkedene i verden, så Tyskland er viktig i seg selv. Men vi vil utnytte at bokmessen er en global arena, for å bygge opp ytterligere effekt i andre land.