Fri kunst!

Nettverket Fri kunst står sammen for å bidra til at kunstnere og kunstinstitusjoner – i alle land – skal kunne skape og utøve sin kunst fritt,…

uten_navn

Nettverket Fri kunst står sammen for å bidra til at kunstnere og kunstinstitusjoner – i alle land – skal kunne skape og utøve sin kunst fritt, uten trusler og forfølgelse.

På nettverkets nettsted heter det at den kunstneriske friheten er stadig mer utsatt og truet i verden. Vi kan ikke akseptere at kunstnere og kunstinstitusjoner settes under press av politikere som er uenig i budskapet, virkemidlene eller formen på kunsten. Politiske myndigheter skal ikke overstyre uavhengige, kunstfaglige beslutninger. 

Fri kunsts mål er 

å handle aktivt og solidarisk når kunstnere utsettes for sensur, forfølgelse og trakassering,
å bidra til økt oppmerksomhet og bevissthet i samfunnet om å ivareta den kunstneriske ytringsfriheten,
å bevare kunstens autonomi – gjennom forsvar av «armlengdes avstand»-prinsippet i kunst- og kulturforvaltningen.

Fri kunst feirer kunstnerisk ytringsfrihet 2.-8. mars 2020 og inviterer aktører i det norske kunst- og kulturfeltet til å sette fokus på kunstnerisk frihet i løpet av den første uken i mars 2020.

Her er noen av arrangementene: 

Norske dansekunstnere har dette arrangementet: https://www.facebook.com/events/520379002237601/

Markeringen «ALL, a physical poem of protest» av Mia Habib skjer på Eidsvolls plass onsdag 4. mars kl. 17.00.

Du kan delta som protestkunstner gjennom å ta del i en workshop i regi av Mia Habib kl 15.00-16.30. Meld deg på ved å sende mail til info@norskedanskunstnere.no

Fri kunst oppfordrer sterkt til å delta på Debatt: Kunst på armlengdes avstand? direkte etter markeringen kl.18.00 på Sentralen.

«ALL, a physical poem of protest» er også en forsmak på Dansens Dager 2020.

 
Mer om Fri kunst:

Hver enkelt aktør oppfordres til å markere kunstnerisk ytringsfrihet på sin unike måte, gjennom sine kanaler og overfor sitt publikum – enten ved særskilte arrangementer eller ved å dedikere allerede planlagte arrangementer til FRI KUNST. På denne måten kan hver enkelt kunstner, hver enkelt institusjon og hver enkelt organisasjon samtale med sitt eget publikum om et tema som angår oss alle.

​Les mer om Fri kunst: https://www.frikunst.org/