Aktuelt

Frie forfatterintervju

Forlagshuset The Paris Review kommer potensiell piratvirksomhet i forkjøpet, og tar en litteraturens Radiohead når de legger ut alle Paris Review Interviews på hjemmesiden sin…

Forlagshuset The Paris Review kommer potensiell piratvirksomhet i forkjøpet, og tar en litteraturens Radiohead når de legger ut alle Paris Review Interviews på hjemmesiden sin – for alle til å lese gratis. Da musikerne i Radiohead la ut albumet In Rainbows for gratis nedlastning, ble de kritiserte for å "ødelegge musikkindustrien" for selvpromoteringens skyld. 

The Paris Review gir ut årlige antologier, tidsskrift og intervjubøker. The Paris Review Interviews er en serie tjukke og vidunderlige bøker, hvor grundige og gode forfatterintervjuer er samlet. Gjennom disse bøkene lærte jeg for første gangen at Hemingway hadde en sovebenk på kontoret sitt, og trivdes med å ligge på ryggen og skrive. Nå er dette og all annen forfatterkuriosa blitt frigjort på internettet. Det er The Paris Review selv som legger det ut – på hjemmesiden sin.

Dette betyr bare at TPR åpner arkivene sine, og handler som gode demokrater. En omstendelig googlesøk-runde senere, kan vi ikke finne at noen synes at dette er kontroversielt. Det virker på oss som en handling av kjærlighet! La oss derfor slutte med et sitat fra en av bøkene: 

You
can write any time people will leave you alone and not interrupt you.
Or rather you can if you will be ruthless enough about it. But the best
writing is certainly when you are in love.”
~ Ernest Hemingway