Aktuelt

Gyldendalprisen til Tone Hødnebø

Prisen tildeles et etablert eminent forfatterskap uavhengig av forlagstilknytning, og Hødnebø blir med dette én av to som har mottatt både Gyldendalprisen og Sultprisen. Sistnevnte…

tone_hodnebo_foto_rolf_m_aagaard

Prisen tildeles et etablert eminent forfatterskap uavhengig av forlagstilknytning, og Hødnebø blir med dette én av to som har mottatt både Gyldendalprisen og Sultprisen. Sistnevnte pris skal tildeles et yngre eminent forfatterskap. Sammen med Gyldendalprisen følger 500.000 kroner i prispenger.

Geir Mork er leder av Gyldendals legat, og det er dette legatstyret som velger prisvinnerne. I sin tale til prisvinner sier Geir Mork blant annet dette om Hødnebøs forfatterskap:

«Den beste anbefalingen er å la seg utsette for sakte og gjentatt lesning, gjerne i samtale med andre lesere med viljen til å lese sakte, åpent og mest mulig presist. Som likevel aldri blir den samme lesningen som den forrige.»

  • Les Geir Morks tale her: http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Vi-gratulerer-Tone-Hoedneboe-med-Gyldendalprisen/Gyldendalprisen-2018

Tone Hødnebø er forfatter på Kolon forlag.