Aktuelt

Hadia Tajik ny kulturminister

I 2001 var Tajik redaktør for tekstsamlingen "Svart på hvitt". Den var skrevet av ungdommer med innvandrerbakgrunn om det å ha innvandrerbakgrunn i Norge. På…

Hadia Tajik

I 2001 var Tajik redaktør for tekstsamlingen "Svart på hvitt". Den var skrevet av ungdommer med innvandrerbakgrunn om det å ha innvandrerbakgrunn i Norge.

På Twitter skriver @HadiaTajik på nynorsk, en målform hun er opptatt av.

Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle synes Tajik er et godt og spennende valg. – Hun har markert seg veldig som en god politiker, og det skal bli spennende å følge henne som statsråd. Hun er et enormt politisk talent. Hun har en evne til å formulere politiske problemstillinger og en substans i det hun sier, sier Stanghelle til VG Nett.

– Hadia Tajik er det nye navnet i regjeringen. Det er nok noen i Ap som ikke skjønner hvorfor akkurat hun ble foretrukket. Både Torgeir Micaelsen og Annette Trettebergstuen har vært nevnt som mulige statsråder. Men Tajik har en sentral rolle i arbeidet med nytt program, og erfaring fra regjeringsapparatet. Nå skal hun rett inn i krevende saker som den beinharde striden mellom Telenor og TV2. Hun skal få kjørt seg, sier VGs kommentator Frithjof Jacobsen til avisens nettsted.

Fra Wikipedia:
Hadia Tajik (f. 1983) er en norsk journalist og politiker (Ap). Hun ble i 2009 valgt inn på Stortinget fra Oslo. Tajik er født i Norge, og er av pakistansk opphav. Hennes foreldre innvandret fra Pakistan. Hun er oppvokst i Rogaland. Tajik har en mastergrad i menneskerettigheter fra Kingston University i England og en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskolen i Stavanger. Tajik har også studeret juss ved Universitetet i Oslo. Tajik har arbeidet som journalist i blant annet Aftenposten, VG og Dagbladet.

Tajik ble ansatt i Arbeids- og inkluderingsdepartementet 1. desember 2006 som politisk rådgiver for statsråd Bjarne Håkon Hanssen. Siden den gang har hun hatt et lengre vikariat som politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg, som den yngste ved Statsministerens kontor noensinne, mens politisk rådgiver Mina Gerhardsen var i permisjon. Tajik var fem måneder yngre enn Terje Osmundsen fra Høyre var, da han ble utnevnt til rådgiver for statsminister Kåre Willoch. Tajik vikarierte også for Eirik Øwre Thorshaug, som er politisk rådgiver for justisminister Knut Storberget, da Thorshaug hadde et halvt års permisjon. I april 2009 var Tajik tilbake i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, som politisk rådgiver for sin fjerde statsråd i den rødgrønne regjeringen, Dag Terje Andersen.