Håp om dagpenger også for selvstendig næringsdrivende

Ifølge Dagbladet forventer kilder på Stortinget tverrpolitisk enighet. Ett av tiltakene er å finne en måte å flytte selvstendig næringsdrivende over på dagpenger. Dette kan…

stortinget_foto_andreas_haldorsen_wikipedia

Ifølge Dagbladet forventer kilder på Stortinget tverrpolitisk enighet. Ett av tiltakene er å finne en måte å flytte selvstendig næringsdrivende over på dagpenger. Dette kan avhjelpe situasjonen for flere forfattere og andre kunstnere. 

SISTE: Statsministeren kunne søndag kveld ikke love konkrete tiltak for næringsdrivende eller kunstnere, men hun varslet at nye tiltak og ordninger ville bli presentert. «Mer kommer,» lovet også finansministeren. På direkte spørsmål sa statsministeren at ordninger for kulturlivet ville bli vurdert og presentert i neste fase, som omfatter ulike type bransjer og konsekvensene for disse bransjene. 

VG skriver søndag kveld: 

Jan Tore Sanner svarer slik på spørsmål om corona-situasjonen kan gi selvstendig næringsdrivende rett til sykepenger:

– Vi er svært opptatt av situasjonen for selvstendig næringsdrivende. Dette er et av spørsmålene som diskuteres i Stortinget, i forhandlingene som er mellom partiene. Vi har spilt inn konkrete løsninger til de forhandlingene, om hvordan vi kan hjelpe også de selvstendig næringsdrivende i denne vanskelige situasjonen.

 

 

Dagbladet er kjent med at det nå jobbes for å finne en løsning som gir permitterte arbeidstakere full lønn i en lengre periode enn regjeringen har lagt opp til.

  • Les saken i sin helhet her: https://www.dagbladet.no/nyheter/ernas-dagpengeforslag-vrakes/72250743

Partilederne på Stortinget sitter søndag i forhandlinger om regjeringens krisepakke. Nye krisetiltak fra regjeringen er ventet under en pressekonferanse søndag kveld.

Kilder tett på forhandlingene på Stortinget sier til Dagbladet at alle parter er enige om å ikke slå politisk mynt på eventuelle uenigheter, og unngå forhandlingsutspill i pressen. Det haster med å finne en løsning som så mange partier som mulig kan stille seg bak.

– Det er et godt samarbeidsklima, og ting går egentlig på skinner. Alle ønsker å finne en enighet så raskt som mulig, sier en kilde til Dagbladet.

Ap, Sp og Frp er tydelige på at de varslede tiltakene er for puslete, og dermed er det ikke flertall for pakka på Stortinget. Totalrammen på krisepakka til regjeringen var like over seks milliarder kroner.

Pakken skal opp til behandling i Stortinget mandag. Søndag jobbes det derfor på spreng for å komme i land. – Høyre er veldig løsningsorientert i forhandlingene, sier en representant for opposisjonen, ifølge Dagbladet.

Dagbladet er kjent med at det nå jobbes for å finne en løsning som gir permitterte arbeidstakere full lønn i en lengre periode enn regjeringen har lagt opp til.

I tillegg ønsker man å finne en måte å flytte selvstendig næringsdrivende over på dagpenger.