Her er de nominerte til Bokhandlerprisen

– Nominasjonslisten bærer preg av en sterk bokhøst med kritikerroste utgivelser, sier Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen. Flere forfattere kunne blitt trukket frem i…

bok

– Nominasjonslisten bærer preg av en sterk bokhøst med kritikerroste utgivelser, sier Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen. Flere forfattere kunne blitt trukket frem i lyset. Bokhandlerne har stemt på 100 ulike nye, norske titler. Det vitner om et spennende mangfold og viser at bokhandlernes favoritter spenner vidt, fortsetter Stensen. 

Nominert til Bokhandlerprisen 2014:
–    Anne B. Ragde, «Jeg har et teppe i tusen farger», Oktober
–    Carl Frode Tiller, «Innsirkling 3», Aschehoug
–    Frode Granhus, «Djevelanger», Schibsted
–    Jan-Erik Fjell, «Rovdyret», Juritzen
–    Jon Michelet, «En sjøens helt: Gullgutten», Oktober
–    Lars Mytting, «Svøm med dem som drukner», Gyldendal
–    Siri Pettersen, «Råta», Gyldendal
–    Tore Renberg, «Angrep fra alle kanter», Oktober
–    Trude Teige, «Jenta som sluttet å snakke», Aschehoug
–    Unni Lindell, «Brudekisten», Aschehoug

Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Boka det stemmes på må være av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas. 

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken»-prisen og ble tildelt Sigurd Hoel. Da tradisjonen ble gjenopptatt i 1981, etter tolv års opphold, fikk den navnet «Bokhandlerprisen». I 1998 ble reglene endret slik at Bokhandlerprisen også kan utdeles til forfattere som har fått prisen tidligere, og fra 2008 startet man med nominasjon til Bokhandlerprisen. I fjor gikk prisen til Cecilie Enger for «Mors gaver».

Bokhandlerprisen deles ut 25. november.