Internasjonal miljøpris til Maja Lunde

Som første forfatter fåt Maja Lunde Rachel Carson-prisen for 2021. Forrige prisvinner var Greta Thunberg.

Tradisjonelt har prisen gått til miljøaktivister, marinbiologer og biologer, skriver NRK.

Les saken i sin helhet: https://www.nrk.no/rogaland/forfatter-maja-lunde-tildeles-rachel-carson-prisen-i-stavanger-1.15523646?fbclid=IwAR0Nkl2vyeaYxjNAYKHkrOeBtYdRFESp70NFBlLdlMZymZ2Wwyf2v4H0wFo

Prisen deles ut hvert andre år, og skal hedre minnet til den avdøde zoologen og biologen Rachel Carson.

– Jeg er stolt og ydmyk. Det er stort å få en pris i Rachel Carsons navn, sier Maja Lunde til NRK. – Jeg ser at bøkene mine når fram til veldig mange og skaper refleksjon rundt klima- og naturkrisen. Det er mange veier inn til samtaler om de store og viktigste spørsmålene i vår tid. Prisen er en anerkjennelse av at litteraturen spiller en rolle her, sier Lunde.

Maja Lunde er en av Norges mest suksessrike forfattere. Bøkene hennes er oversatt til 40 språk og solgt i 2,5 millioner eksemplarer.

Lundes bøker når ut til folk på en annen måte enn klassisk forskningslitteratur og vitenskapelige tekster, mener Hege Aasbø som sitter i styret til Rachel Carson-prisen.

– Maja Lunde har gjort noe helt spesielt. Hun har vært en veldig viktig stemme internasjonalt for å skape forståelse og kunnskap for miljø- og klimakrisen. Hun skaper nytt engasjement som vil kunne snu utviklingen