– Jeg er veldig takknemlig

Nghia takker for å ha blitt tildelt prisen, og sier, over videosamtale til DnF-medlemmene, blant annet dette: Jeg ønsker å sende mine beste hilsener til…

dsc_02262

Nghia takker for å ha blitt tildelt prisen, og sier, over videosamtale til DnF-medlemmene, blant annet dette:

Jeg ønsker å sende mine beste hilsener til styreleder og medlemmene som er på Årsmøtet. Jeg er meget lei meg for at jeg ikke selv fikk komme og ta imot prisen. Kommunistregimet i Vietnam har pålagt meg husarrest etter seks år i fengsel. Men jeg er veldig takknemlig for at kona mi kunne dra til Oslo, og for at hun har blitt tatt imot på en bra måte. 

Siden 2013 har noen vietnamesiske forfattere gjort opprør mot det sittende autoritære, vietnamesiske kommuniststyret, og dannet en uavhengig forfatterforening. Nghia er en av dem. 

Prisvinnerens kone Thi Nga Nguyen var en av de mange som er tilstede under videooverføringen, og tar også med seg diplom hjem til Vietnam. Hun tilbrakte ellers helgen i Oslo, og var en av de eksterne gjestene under DnFs festbankett lørdags kveld. Her er hun (tredje fra venstre) sammen med DnF-leder Sigmund Løvåsen (t.v), tolk Thuan Nguyen, og en familievenn fra Vietnam:

 

Thi Nga Nguyen kom heile veien fra Vietnam for å ta imot prisen som mannen hennes fikk, søndag:

Stående applaus til vinneren av årets Ytringsfrihetspris fra en fullsatt sal (Helt til venstre er leder i DnFs Internasjonale Utvalg, Øivind Hånes):