Johan Borgens dikterbolig til leie

Eierene skriver:  Knatten ligger idyllisk til mellom blanke svaberg med utsikt over Asmaløysundet. Stedet var tidligere dikterbolig for ekteparet Johan og Annemarta Borgen. Johan Borgen…

"Knatten" sett fra sjøen (foto: Andrea Lange)

Eierene skriver: 

Knatten ligger idyllisk til mellom blanke svaberg med utsikt over Asmaløysundet. Stedet var tidligere dikterbolig for ekteparet Johan og Annemarta Borgen. Johan Borgen kjøpte Knatten i 1968 for pengene fra Nordisk Råds litteraturpris året før. 

Stedet er ideelt for kurs, seminarer og sammenkomster, eller fordypning for forfattere, kunstnere og andre som ønsker inspirasjon og ro til å skape. 

Her regjerte Annemarta fram til 1988, med sin urtehage, sitt blå kjøkken og sans for de store måltider. Huset sjel er godt ivaretatt. Billedkunstneren Eva Lange, overtok stedet i 1989 og videreførte Knattens kulturelle arv fram til 2017. 

Her avholdt de årlige kulturarrangementer med utstilling, poesi, konserter og åpent hus. En rekke artister og poeter har opptrådt på Knatten og vel så mange billedkunstnere har vist sin kunst her. Stedet er med god grunn definert som et av Hvalers viktige kulturmiljøer.

 Datteren, billedkunstneren Andrea Lange, har overtatt stedet og åpner for utleie i noen utvalgte sommeruker og ellers utenom sesong. 

 Huset er stort –  hvorav nærmere 300 kvadratmeter til utleie – og er et perfekt sted for mindre grupper som ønsker å holde kurs, seminarer og faglige sammenkomster. 

Det er også mulig å leie et separat rom, med tilgang til oppholdsrom og kjøkken. I tillegg utleies det tilhørende annekset, 30 meter unna huset (med fire soveplasser) – ideelt som skrivestue, og tilgjengelig året rundt.

Tilbudet er for forfattere.

Interessert? Kontakt Andrea Lange på andrea.normalia@gmail.com