Juritzen forlag med flest bestselgere i 2010

Juritzen forlag hadde flest bøker på bestselgerlisten i fjor. Fire av de 20 mest solgte romanene kom fra Juritzen. Gyldendal hadde tre bøker på listen,…

Juritzen forlag hadde flest bøker på bestselgerlisten i fjor. Fire av de 20 mest solgte romanene kom fra Juritzen. Gyldendal hadde tre bøker på listen, Aschehoug to og Cappelen Damm én bok på topp 20. Dette viser en oversikt i fagbladet Bok & samfunn.

– Jeg må innrømme at jeg er stolt, dette er veldig, veldig stort for oss. Det er tross alt bare fem år siden jeg startet forlaget, sier Arve Juritzen i en pressemelding.

I fjor utga Juritzen 15 nye bøker. Tre av de mest solgte bøkene i fjor er skrevet av den cubanske eksilforfatteren Cecilia Samartin. Juritzen forlag har nå solgt over 700.000 eksemplarer av hennes romaner.

– Cecilia Samartins suksess er like sterk. Hun var forfatteren med flest bøker blant de 20 mest solgte i fjor, forteller Arve Juritzen.

Den andre store suksessen til Juritzen i fjor var ”Tysteren” av krim-debutanten Jan-Erik Fjell. Hans kritikerroste bok ble solgt i drøyt 40.000 eksemplarer i løpet av noen måneder.