Kasin Lerstang, Seljestad og Berge nominert til LOs litteraturpris

Prisen er et diplom og 100.000 kroner. Amalie Kasin Lerstang er nominert for diktsamlingen «Vårs», Lars Ove Seljestad for romanen «Snøen stryk ut alle spor»…

lo_logo

Prisen er et diplom og 100.000 kroner.

Amalie Kasin Lerstang er nominert for diktsamlingen «Vårs», Lars Ove Seljestad for romanen «Snøen stryk ut alle spor» og Atle Berge for romanen «Puslingar».

Prisen skulle opprinnelig deles ut under Arbeiderlitteraturfestivalen på Jernrosa i Odda den 1. mai i år, men ettersom festivalen ble korona-avlyst flyttes prisutdelingen til 26. august på Litteraturhuset i Oslo. Det skriver Dagsavisen. Til avisa sier juryleder og LOs førstesekretær Julie Lødrup at prisen skal bidra til å løfte litteratur som «viser frem variasjonen i menneskers liv». – Vi ønsker å gjøre arbeiderlitteraturen synlig. Bøkene trenger ikke handle om arbeid direkte, men skildre arbeiderklassens erfaringer. Vanlige folk med vanlige jobber, som for eksempel helsefagarbeidere, renholdere, butikkarbeidere eller håndverkere. De er underrepresenterte i litteraturen, der vi oftere treffer på ulike kunstneryrker, sier Lødrup til Dagsavisen.