Krimdebutantpris til Lene Lauritsen Kjølner

Lauritsen Kjølner (f. 1962) debuterte i fjor med "Høyt henger de" – en Agatha Christie-inspirert krim fra skjærgårdsmiljø, med den nysgjerrige privatetterforskeren Olivia Henriksen i…

lene-lauritsen-kjolner

Lauritsen Kjølner (f. 1962) debuterte i fjor med "Høyt henger de" – en Agatha Christie-inspirert krim fra skjærgårdsmiljø, med den nysgjerrige privatetterforskeren Olivia Henriksen i hovedrollen.

«Romanen er preget av realistiske portretter og et plausibelt plot. Og fram for alt er teksten preget av snerten humor, situasjonskomikk og overskudd. Ingen tvil om at prisvinneren har hatt det fornøyelig under skriveprosessen», skriver juryen i sin begrunnelse.

– Jeg er selvsagt glad og stolt. Spesielt fordi begrunnelsen er at det er «En annerledes krim». Det gjør meg glad at det går an å skrive noe annet enn nordic noir og likevel bli satt pris på, sier Lene Lauritsen Kjølner til BOK365..

Kjølner ga tidligere i år ut sin andre roman om Olivia Henriksen med tittelen Hvorfor spurte de ikke Evensen. Til våren kommer bok nummer tre i serien.