Kriznik: – Godt nytt!

I begynnelsen av april sendte Forfatterforeningen forslag til flere midlertidig tiltak for å avhjelpe den økonomiske situasjonen for forfattere under koronaepidemien. I henvendelsene til KUD…

kriznik_og_raja

I begynnelsen av april sendte Forfatterforeningen forslag til flere midlertidig tiltak for å avhjelpe den økonomiske situasjonen for forfattere under koronaepidemien.

I henvendelsene til KUD har Forfatterforeningen understreket at stipend er et treffsikkert virkemiddel for kunstnerøkonomien. Flere andre kunstnerorganisasjoner har understreket det samme. 

– Nå har Abid Raja lyttet, sier en fornøyd DnF-leder Heidi Marie Kriznik. – 100 millioner til stipend, 30 mill til fond for lyd og bilde, 70 mill til statens kunstnerstipend. Det er svært godt nytt! 

Under pressekonferansen sa kulturministeren at han hadde forståelse for den spesielle situasjonen landets litteraturhus var i, og at departmentet jobbet med å finne en løsning også for dem. 

– Hvis det er tilfelle at litteraturhusene får støtte – også Litteraturhuset i Oslo – så er det også godt nytt, sier Kriznik.